Jurken voor bruiloft à la 2016

Heb jij binnenkort een bruiloft, dan is het logisch dat je er super cool uit wilt zien. Natuurlijk zijn de ogen vooral gericht op het bruidspaar, maar het is natuurlijk waanzinnig leuk als jij met jouw jurk een wow-effect losmaakt bij anderen en de blikken even naar jou getrokken worden. Maar wat is de ideale jurk voor een bruiloft? Aan welke dresscode moet je als gast dan voldoen? En als de bruiloft voorbij is, wat heb je dan nog aan je jurk? Het is toch zonde als zo’n wow jurk ongedragen in de kast blijft hangen.

Jurken voor bruiloft

Jurken, die je kunt dragen naar een bruiloft, ze zijn er in allerlei variaties. Jurken met prints, strapless, lang of juist superkort. Met een stel killerheels zie jij er op en top feestelijk uit en ben jij helemaal klaar voor de grote dag. Maar kun jij eigenlijk wel elke jurk aantrekken naar een bruiloft?

Kledingvoorschriften voor gasten

Ga je naar een bruiloftsfeest, dan wil je er waanzinnig uitzien. Een feestelijke jurk wordt dan ook zeer gewaardeerd. Maar wist je dat er voor gasten ook bepaalde kledingvoorschriften zijn? Wat kun je beter niet dragen naar een bruiloft?

Kies nooit voor een witte of ivoorkleurige jurk

Wat je zeker als gast niet moet aantrekken naar een bruiloft is toch wel een witte jurk. Wit is echt alleen voor de bruid en eventueel de bruidegom. Maar ook ivoor is niet wenselijk, want tegenwoordig kiest de bruid ook vaker voor een ivoorkleurige jurk. Kan beige dan wel? IN principe kun je best een beige kleurige jurk aantrekken, mits deze niet te licht is.

De lengte van de jurk is belangrijk

Naast de kleur is ook de lengte van de jurk belangrijk. Te lang is niet goed, maar superkort is zeer zeker not done! Met een maxi dress zit je geheid goed. In 2015 is de maxi dress de jurk die je heel veel zult tegenkomen. Het voordeel is dat je niet hoeft te twijfelen over de lengte van de jurk. Is een maxi dress niets voor jou? Geen punt, zolang de jurk maar over de knie valt zit je goed.

Less is more

Deze bijzondere dag staat in het teken van de bruid en de bruidegom, zij zijn dan ook de belangrijkste op deze dag. Er is natuurlijk niets mis met het feit dat de ogen even naar jouw wow-effect jurk getrokken worden, maar daar moet het wel bij blijven. De ogen moet vooral gericht zijn op het bruidspaar. Dus draag niet te veel make-up, een enorm opvallend kapsel en een bling bling aan sieraden. Houdt netjes en subtiel.

Zwart wordt niet gewaardeerd

Tegenwoordig hoort zwart helemaal thuis in de modewereld, maar voor een bruiloft is het toch niet zo geschikt om te dragen. Feestelijke en vrolijke kleuren worden toch meer op prijs gesteld dan zwart, want zwart wordt hoe dan ook best nog vaak geassocieerd met rouw. En dat is een bruiloft toch niet.

Wat is de perfecte kleur

Zwart, wit, ivoor en beige zijn eigenlijk kleuren die uit den boze zijn op een bruiloft. Felle kleuren zijn weer erg lastig te combineren, dus wat is dan eigenlijk een geschikte kleur om aan te trekken naar een bruiloftsfeest?

Pasteltinten vallen altijd in de smaak. Kleuren als licht groen, geel, paars, roze en licht blauw zijn echte aanraders. Vooral licht roze en licht blauw zijn de pastelkleuren voor 2015/2016.

High heels

Hoge hakken zijn het natuurlijk helemaal, maar niet iedereen kan er even goed op lopen. En niets is storender als iemand die loopt te hinken pinken op een paar hoge hakken. Trek dan een paar schoenen aan met een lagere hak of een stel ballerina’s.

Draag altijd panty’s

Panty’s onder een jurk worden behoorlijk gewaardeerd. Zeker als het warm is en jij niet bent van het benenscheren, is een panty de ideale oplossing. Zien je benen er nog uit als melkflessen ook dan valt dit met een panty niet op.

Een panty is heel gevoelig en een ladder zit er zo in. Zorg dus in ieder geval dat je een extra panty bij je hebt of dat je een flesje kleurloze nagellak bij je hebt.

Jurk voor bruiloft kopen of huren

Je kunt altijd een jurk voor een bruiloft kopen. Maar als jij niet zo’n jurken mens bent en eigenlijk alleen maar broeken draagt, dan is de kans dat zo’n feestelijke jurk in de kast blijft hangen groot. En dat is zonde.

Het is dan ook niet zo’n gek idee om een jurk voor een bruiloft te huren. Na de bruiloft gaat de jurk weer terug naar het bedrijf waar jij de jurk gehuurd hebt. En heb je over een tijdje weer een feest, dan huur je gewoon weer een andere jurk. Je ziet er dan nooit hetzelfde uit. Ideaal toch?

Geef een reactie