Goed nieuws, een letselschade advocaat is altijd gratis

Als je letselschade hebt opgelopen dan doe je er verstandig aan om een letselschade advocaat Uden in te huren. Een letselschade advocaat is ervaren en deskundig op het gebied van het verhalen en aansprakelijk stellen van letselschade die je hebt geleden. Ze nemen alle zorgen voor je uit handen zodat je je kan focussen op je herstel en revalidatie. Een letselschade advocaat zorgt ervoor dat je volledig financieel gecompenseerd wordt voor je letselschade na een ongeval of incident. Op deze manier hoef je geen stress te ervaren voor het dealen met organisaties zoals het UWV, je werkgever, de verzekering van de tegenpartij, medisch deskundigen en het opstellen van alle gegevens met betrekking tot je schadeclaim. Een letselschade advocaat kost je niks zolang je niet schuldig bent aan het voorval. Dit is bij wet geregeld, de kosten van de advocaat moeten ook worden vergoed door de tegenpartij en vallen onder de schadeclaim.

Wanneer maak je gebruik van een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat kan je bijstaan op het moment dat je betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, gevallen bent over een stoeptegel of op een gebrekkige weg of een bedrijfsongeval. Een letselschade advocaat kan alle benodigde schade voor je terug claimen zodat je schadeloos gesteld wordt. Bij een eenzijdig ongeval kunnen ze ook voor je je schade inzittendenverzekering aanspreken voor je. Bij een eenzijdig ongeval kan er geen schuldige worden aangewezen, maar als bijrijder kan je wel hinder of gevolgen ondervinden dan het ongeval. Voorbeelden van SVI zijn als je achterop de scooter zit en je krijgt een ongeluk en niet te vergeten als de dader van het ongeluk onbekend is. Dan valt er ook een schade te claimen namelijk.

Welke kostenposten kan een letselschade advocaat claimen

Voorbeelden van kostenposten zijn de rekening na het ongeval zoals de kosten van je huisarts, specialist of fysiotherapeut, maar ook de kosten voor zorg aan huis of in het huishouden. Het is hiervoor niet van belang of dit wordt uitgevoerd door een derde of door je familie, buren of vrienden. Andere kosten die zowel direct als indirect zijn kan je ook claimen zoals een studievertraging, de kosten van reparaties, de kosten voor vervanging, energiekosten, onderhoudskosten aan je tuin en huis, medische kosten voor een medisch deskundig rapport en de schade die je loopt door arbeidsongeschiktheid. Daarnaast kan je bij een verkeersongeval altijd smartengeld claimen, ook voor je psychische schade.

Geef een reactie