Zo voorkom je pijnlijke voeten tijdens de zomer!

Het is zomer! Grote kans dat jij binnenkort een paar dagen vrij bent of zelfs mag gaan genieten van een welverdiende vakantie. Dit jaar misschien alleen wel in Nederland maar ook dat mag de pret zeker niet drukken. De zomer is dé periode dat we er met zijn allen massaal op uit trekken om te genieten van het mooie weer en vele stappen zetten. Toch kan dit mooie weer in combinatie met die vele stappen ook zorgen voor enige ongemakken zoals pijnlijke voeten. In dit blog dan ook een aantal tips om pijnlijke voeten tegen te gaan waardoor jij zorgeloos kan blijven genieten.

Loop je schoenen op tijd in

Grote kans dat jij voor het nieuwe seizoen een paar nieuwe stappers hebt gekocht. Maar heb je deze nieuwe stappers ook wel ingelopen? Veel mensen gaan hiermee de fout in. Zodra het lekker weer is trekken ze hun zomerse outfit aan met hun nieuwe stappers en gaan er een hele dag op uit. Die nieuwe stappers zijn echter nog niet ingelopen en dus ook nog niet gevormd naar je voet. Dit zal na een aantal uur zorgen voor pijnlijke drukplekjes en misschien wel blaren. Neem uiteraard altijd (blaren)pleisters mee als je lang op pad gaat maar je schoenen op tijd in lopen doet dus ook al wonderen.

Draag de juiste maat

Waar je in de winter misschien nog wel wegkomt met een maatje 38,5 terwijl je eigenlijk maat 39 hebt, zal dit in de zomer alles behalve het geval zijn. Door de warmte zetten je voeten iets uit, al helemaal als je veel beweegt en de temperatuur van je lichaam dus nog iets meer stijgt. Door het uitzetten van je voeten zullen je schoenen dus iets krapper gaan zitten en op het moment dat je dan eigenlijk al iets te krappe schoenen draagt dan zal dit alleen nog meer erger werden. Te strakke schoenen loopt ten eerste niet fijn maar je voeten kunnen daardoor ook niet meer goed ademen waardoor ze het alleen nog maar warmer zullen krijgen. Kies in de zomer dus het liefst voor schoenen die ietsjes te ruim zitten als je ze net aantrekt.

Kies de juiste schoenen

Naast de juiste schoenmaat is de juiste schoen ook heel belangrijk om pijnlijke voeten te voorkomen. In de zomer draag je natuurlijk het liefst zo weinig mogelijk en daar sluiten slippers en sandalen perfect op aan. Toch geven deze schoenen je moeten maar een minimale ondersteuning waardoor je misschien niet op de juiste manier je voet kan afwikkelen. Dit leidt weer tot pijnlijke voeten en onbalans in je lichaam. Ook in de zomer is het belangrijk om schoenen te dragen die je de juiste ondersteuning geven zoals sneakers bijvoorbeeld. Veja dames sneakers zijn het perfecte voorbeeld van goede schoenen voor de zomer. Een dikke zool waardoor je de juiste ondersteuning krijgt maar toch ademen door het gebruik van natuurlijk materiaal. Uiteraard zijn er ook verschillende andere merken die dit soort sneakers in hun collectie hebben. Dus wil je geen pijnlijke voeten in de zomer? Draag dan tijdens actieve dagen ook gewoon een paar sneakers of andere schoenen die de juiste ondersteuning bieden

Geef een reactie